Wil je beginnen met documentaire film, en uw verhaal vertellen ? Kom naar MemoryLab!

Wie zijn we?

MemoryLab is een vzw opgericht in 2017, gevestigd in Brussel, die zich toelegt op de promotie van audiovisuele creatie in België. We organiseren voornamelijk cinematografische laboratoria die bedoeld publiek van jongvolwassenen van 16-24 jaar en voor nieuwkomers.

Wat doen we?

MemoryLab  richt zich tot mensen met interesse in de audiovisuele creatie. We bieden een ervaring waarbij herinneringen het hoofdonderwerp zijn. Je zult ontdekken hoe je een documentaire film kunt maken met sterke belden en verhalende elementen terwijl je alle nodige technische filmapparatuur gebruikt.

Geschiedenis

MemoryLab is opgericht in 2017 met als doel jongeren kennis te laten maken met documentaire film en dit vooral rond gevoelige thema’s: migratie, persoonlijke , familie- en andere verhalen … Na verschillende projecten is MemoryLab verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een vzw.

Specificiteiten

Bij ons is audiovisuele creatie voor iedereen toegankelijk. We experimenteren op een alternatieve manier met film en gaan daarbij aan de slag met de talenten en input van de talenten van de deelnemers. we hebben  de educatieve wens om hen te initiëren en oriënteren in de audiovisuele wereld.

Toekomst

Ons doel is het creëren van een alternatieve audiovisuele school voor iedereen, waarbij experimenten worden geïntegreerd en waarbij het resultaat voortkomt uit verschillende benaderingen, debatten en technieken. We leren jongeren iets unieks én universeels uit te drukken met en boeiend visueel resultaat. De realisaties worden ingestuurd bij international festivals.  

Wat oefenen we?

De technieken
Het gereedschap

Onze laatste films

Hoe deelnemen?

Kijk naar de agenda

Stuur een email

We verwachten je snel

Agenda

Komt binnenkort… 🙂

Contact

Rue de Loncin, 6
1060 Bruxelles